Berta Franquet 2016

I detta otroligt varma område är det få druvor som klarar av klimatet. Garnatxa (Grenache Noir) är en av dem, och hjälper till att göra detta vin till något alldeles underbart.

Vinet är tanninrikt och stort i smaken, även om det inte fått mer än några månader på franska och amerikanska ekfat. Garnatxadruvan är kraftig och ger vinet fina jordiga toner. Tannic and big wine even if the aging in oak barrels has not been longer than a few months. Detta vin är däremot mjuka tanniner – det är silkeslent och harmoniskt istället för grovt, som det gärna kan bli med Garnatxa som huvuddruva.

Ren och hög färgstyrka, med väldigt mörka purpurtoner. Stark och tydlig doft av mogen röd frukt och åldrat fat med inslag av vanilj och smörkola. Rund, silkeslen, lång och intensiv smak.

Nu är det såhär, att detta är sista årgången vi tar in till sverige. Det gjordes bara ca 2.000 flaskor och det är högst otroligt att det görs fler årgångar. Vi fick importera 600 flaskor och det som finns kvar till försäljning är reserverat till restaurangförsäljning. Om du vill få tag på en låda av denna årgång för egen lagring (rekommenderas) vv kontakta oss via mail för att lägga en beställning via Privatimporten.

Kategori:
Vingård

Förpackning

Alkoholhalt

Ursprungsland

Druvor

, ,