White Tropez

196,00 kr inkl. moms

White Tropez hette ursprungligen Winter Rosé, och skapades av Domaine Tropez för att Bar du Port i St Tropez hamn skulle ha ett vin att sälja till Tropeziennerna efter alla turister åkt hem. Ett vin att njuta av på vintern, när tempot är lugnare och ortsborna kan njuta av det allra färskaste av rosévin. Då producerades inte mer än ett par tusen flaskor, och försäljningssuccén var ett faktum från start. Det är större volym på produktionen nu, men ändå en begränsad upplaga om ca 10.000 flaskor – och med ett nytt namn. Druvsammansättningen är komplex och väl avvägd för att få fram just de smaker som inte går att hitta i ett annat vin. Namnet White Rosé ger också en vink av vinets färg – kan detta vara ett av de ljusaste rosévinerna som finns?

Grenache 70%, Cinsault 20%, Rolle 10%

Druvorna plockas från de äldsta stockarna, både för hand och maskin. Ingen malolaktisk jäsning sker. Ljust rosa i färgen med en mineralisk och fruktig doft av aprikos, persika och tropisk frukt. En livlig smak med härliga persikotoner, citrusfrukt som lime och grapefrukt samt mineraler. En fantastisk avlutning som sitter i halva sommaren.

Vinet passar utmärkt som aperitif, men framförallt till kryddiga rätter som curry (indiskt), asiatiskt. provensalska rätter, lamm och grillad fisk.

Artikelnr: 72624 Kategori:
Vingård

Förpackning

Alkoholhalt

Ursprungsland