Miquel Pons Cavasortimentlåda

1 038,00 kr inkl. moms

Här finns en sortimentslåda med 6 olika flaskor Cava från Miquel Pons. Det som ingår är:

1 flaska Brut Reserva, 1 flaska Brut Nature Reserva, 1 flaska Brut Nature Gran Reserva, 1 flaska Montargull Xarello Barrica Gran Reserva, 1 flaska Núria Blanco, 1 flaska Núria Rosat.

Núria är den nya linjen Cava som görs av tredje generationens vinmakare på gården. Det som särskiljer dessa viner från övriga är dels att Rosécavan görs på enbart Trapat och den vita görs på enbart Macabeo och Xarello (dvs ingen Parellada).

Núria Rosat är otroligt krämig, innehåller ca 5,5gr socker och har tydliga inslag av både jordgubb och rabarber med inslag av blodapelsin.

Núria Blanco är betydligt fylligare än övriga viner eftersom man uteslutit utfyllnadsdruvan Parellada och därmed fått en mer koncentrerad must. Den tirage som är tillsatt vid degorgering är dessutom gjord på Muscat vilket ger en svag ton av vit frukt och lilja, något som den med välutvecklat doftsinne kommer att njuta av.

Lådan innehåller också information om samtliga viner och instruktioner om hur du kan hålla en egen Cavaprovning hemma. Den går även att ladda ned här: CavaInfo

Artikelnr: 7759909 Kategori:
Fler...
Vingård

Förpackning

Alkoholhalt

Ursprungsland

Druvor