Miquel Pons – på besök i Göteborg

Miquel Pons Sr, Miquel Pons Jr, Pere Pons Jr

Lördag den 5/10 2019 ställer vi ut på mässan Sparkling Göteborg, och då passar Miquel Pons Jr (han i mitten på bilden) att komma hit. Han var här med sin kusin Pere (till höger) hösten 2018 och nu är det alltså dags igen!

Vi kommer att göra några trevliga restaurangbesök, och då kan du passa på att komma förbi för att ställa frågor direkt till vinmakaren och även prova några Cavas.

På torsdag 3/10 är vi i baren på Restaurang Totale, Kristinelundsgatan 3, från ca 1700. Där serverar vi Brut Nature, Brut Reserva, Núria Rosat och Núria Blanco. Innan dess hoppas vi kunna göra några snabba stopp – kanske även på det nyöppnade SALUT i Saluhallen.

Hela fredagen kommer att gå åt till att bygga montern på Svenska Mässan, men strax efter 1600 kommer vi vara på Barabicu och presentera några Cavas för bubblande After-workare.

Vid 21-tiden på fredag studsar vi över till Sjöbaren i Haga. Inget event planerat, men förhoppningsvis lite goda skaldjur som får sköljas ned med lite Miquel Pons Cava Brut Nature Reserva.

Hela lördagen är vi på mässan – men det lär bli utgång efteråt. Vem vet var vi hamnar…

Sparkling Göteborg 2019

Sparkling Göteborg

För första gången någonsin smäller Stanley Wong upp en bubbelmässa i Göteborg den 5/10 2019- Sparkling Göteborg, och med tanke på att Cava står för ca 50% av vår omsättning är det självklart att vi ska vara med. 7 olika Cava finns i montern – alla görs av Miquel Pons.

Och vilket gäng det blir i montern! Självaste monterbygget hjälper ME Production och Fredrik Liberg till med. På plats hittar du Peter Lindh från Ocean Bryggeriet (vår nya samarbetspartner), Marcus Ohlqvist från Hotel Opera (som varit med oss på varje mässa), Kiki Ingber från Mestiza (ett av våra älskade försäljningsställen) och självaste Miquel Pons Jr (tredje generationens vinmakare) från Caves Miquel Pons.

Kom förbi och prova alla sorter! Kiki kommer dessutom att erbjuda några vansinnigt goda pintxos till spektakulärt mässpris. Det kommer även finnas Abequinia olivolja från Miquel Pons och annat gott att köpa på plats.

Nytt för i år är att vi kommer ha egna provningskort att lösa in. För 140kr kan ni köpa numrerade provningskort hos oss, vilket gör att ni kan komma tillbaka när som helst till vår monter under lördagen och visa nästa provningskort – då vet vi vilka ni har provat innan, och vilken cava ni ska prova näst… ni som varit på Vin & Deli vet hur rörigt det kan bli 🙂

Hoppas vi ses på lördag!

En perfekt Gin & Tonic?

Vi har precis packat in den första laddningen med Small Batch Hand Crafted Tonic från Jack Rudy Cocktail Co. i Charleston, South Carolina. Det tog ett tag att få hit den, men den som väntar på något gott…

För en dryg månad sedan köpte jag den sista flaskan som stod hos Mick på Extreme Foods i Göteborg. Flaskan i sig var ju snygg, så jag passade på att fråga vad det var.
– ”Ah, det är en grym tonic från USA. Finns inget som denna. Sista flaskan. Importören ska sluta ta in den.”
– ”Hm, vad kostar den?”
– ”189 kr”
– ”VA? En flaska tonic för 189kr? Det är ju helt galet – den måste jag köpa”

Jag ställde upp den på hyllan hemma och väntade på att få berätta för min fru vilket tokigt köp jag gjort. Vilken vettig människa köper en flaska tonic för 189 kronor? Det visade sig inte vara riktigt så tokigt…

För det första är detta ett kininkoncentrat, med lite annat i som citrongräs, apelsin och rörsocker vilket ger ca 25 portioner på en flaska. För det andra ger det möjligheten att kontrollera tonicsmaken totalt i sin G&T. 189 kronor för en flaska tonic kändes helt plötsligt som en riktigt bra deal. Via Mick fick jag kontakt med importören som skulle sluta med produkten, det visade sig att vi redan känner varandra. Övertaget blev enkelt, och nu är äntligen första sändningen här.

Några få prover kom även på Sweet Tea Syrup, Grenadine och Elderflower Tonic. Även några bitters. Vi kommer att ta in de flesta av deras produkter – för så bra är de. Initialt finns Jack Rudy Tonic hos Extreme Foods i Göteborg (finns även en webbshop här). Om du gillar G&T men kanske inte fått den där wowupplevelsen, köp en flaska – det finns ett recept på etiketten – det kommer ändra ditt perspektiv på G&T framöver.

Från och med nu får det blir Gin & Rudy istället för Gin & Tonic.

Chokladfestivalen Göteborg 2015

Vi slår på stora trumman och samsas med 7 andra dryckesleverantörer på Choklad & Lakritsfestivalen i Göteborg 2015. Dörrarna slås upp 1400 idag vid (stora) Ullevis Konferensingång. Vi kommer befinna oss på den övre våningen, och dryckeshäften går att köpa vid kassan på Chokladfestivalen. 100 kr kostar ett häfte, och då har du möjlighet att smaka upp till 10 olika viner.

Crazy Tropez, Tropez Rosé, White Rosé, La Vie en R…, Cuvée Charlotte är våra roséviner som exponeras på plats. Givetvis finns även Ice Tropez med och utan alkohol. Den utan alkohol säljes även på plats till specialpris. Men, det finns mer! Miquel Pons Cava – Både Brut Reserva (2 år) och Brut Nature Gran Reserva (4 år). Martin Freixa Old Vines, en 100% Samsó (Carignan) som görs på 70 år gamla stockar. Gregoriano från Bodega Picos i Campo de Borja. Ja, det blir mycket att smaka på. Dessutom medverkar vi tillsammans med Linnégatans Ost på 3 ostföreläsningar.

Ja, vi håller även en egen föreläsning om rosé, lagringsbarhet och lakrits.

Varmt välkomna! #jamaisTropTropez

Ice Tropez 0% – exklusiv lansering hos ICA Kvantum Lerum

ICA Kvantum i Lerum drivs av Owe Krook sedan 1996. Tillsammans med sina engagerade medarbetare har han lyckats skapa en modern butik med ett brett och inspirerande utbud där det finns något för alla, även de mest kräsna.

Butiken kan stoltsera med en utmärkt fisk- och skaldjursavdelning som dessutom erbjuder mycket väl tillagade rätter tack vare det matlagningskunniga personalen. Precis som andra butiker har de ett stort utbud av kött, men det mest utmärkande är det butiksstyckade och butikspackade köttet. Det erbjuds även kryddade och förberedda produkter som färsrätter, grillprodukter och rätter för tillagning i ugn. Det egna bageriet tillverkar matbröd, kaffebröd, konditorivaror, och är under ständig utveckling för att ge sina kunder det som verkligen efterfrågas. Det välutrustade köket bemannas av både kockar och kallskänkor för att skapa ett brett utbud av sallader, revben, portionsrätter, med mera.

Under vecka 22 pågår grillveckan i butiken, och i samband med detta lanseras Ice Tropez 0% för första gången i den svenska dagligvaruhandeln. Denna alkoholfria produkt kommer från Franska rivieran och tillverkas av en gård som heter Domaine Tropez. Ice Tropez 0% används huvudsakligen som drinkmix, men har även blivit ett populärt alternativ till alkohol. Lanseringen av Ice Tropez 0% hos ICA Kvantum Lerum är exklusiv, vilket innebär att butiken blir ensamma om produkten under det kommande året.

Under fredagen den 29 maj sker den stora lanseringen i butiken. Om vädret håller kommer det finnas smakprover på plats och det kommer utlysas tävlingar med roliga priser. “Vi ser med glädje fram emot detta samarbete med ICA Kvantum Lerum, och kommer att göra så mycket vi bara kan för att göra Ice Tropez 0% till deras produkt.” – säger Nick Öfwerman från Ofwerman Imports AB som importerar produkten. “ICA Kvantum Lerum är alltså mer än bara en butik – det är en saluhall, med ett mycket brett spektrum av varor: allt från närproducerat till importerade specialprodukter. Energin och entusiasmen för livsmedel märks i butiken och hos medarbetarna. Därför känns det oerhört prestigefyllt att få leverera Ice Tropez 0% till just denna butik”.

Kontaktuppgifter ICA Kvantum Lerum www.ica.se/kvantum/lerum, kundkontakt.lerum@kvantum.ica.se, 0302 – 52 27 00
Kontaktuppgifter Ofwerman Imports AB www.ofwermanimports.com, nick@ofwermanimports.com, 0733-569636

Läs mer om produkten här

Domaine Tropez Rosé slår Minuty

PACKSHOT-DTRTorsdag den 3/7 recenserades bl.a. Domaine Tropez Rosé i Göteborgsposten. Den oväntade poängen blev att Domaine Tropez Rosé ”slår jetsetvinet Minuty med hästlängder”, vilket är kul att höra särskilt då gårdarna inte ligger särskilt långt från varandra. Det är en liten prisskillnad mellan vinerna, men det bör det vara också. Sveriges försäljning av Domaine Tropez är någon knapp promille av de volymer som Minuty säljer – och vår gård kan omöjligtvis tvinga fram de mängder som Minuty levererar utan att stödköpa druvor eller druvmust. Då får det heller ta slut än att vinet blir något annat än det gårdsvin eller slottsvin det skapades som.

Domaine Tropez Rosé finns just nu att köpa hos Avalon Hotel, Bar & Bord i Arvika, Landvetter Airport Hotel, Restaurang Tvåkanten, och Harö Krog. Dessutom går det givetvis att beställa lådvis hos Systembolaget.

Bättre än Minuty? Ja, det får du kanske avgöra själv 🙂

Salut!

Rosé-tasting i Malmö

Lördag före midsommar och vädret är underbart. Kanske något blåsigt, men det märks inte av så mycket på uteserveringen hos Bee Bar på Södra Förstadsgstan 36 i Malmö.

image

Idag har vi dukat upp med Crazy Tropez, Tropez Rosé, La Vie en R…, Cuvée Charlotte och White Rosé. Det går att smaka lite på samtliga viner innan man beställer… 2 av vinerna finns ju redan på menyn, så passa på att smaka de andra medan de finns.
I kväll är det Jesper, Patrik och Andrew som hjälper till bakom roséspakarna (med supervision från Linda).

Tack för ikväll, Bee Malmö 🙂

Det finns vinprovningar…

… och så finns det vinprovningar.

Kvällens aktivitet på Nordens Ljus var en utmärkt trevlig tillställning. Vi gick från knaprigt finstämd Chablis (Domaine Vrignaud från Bergs Vinhandel) hela vägen till den partyvänliga Crazy Tropez Rosé.

Magisk kväll med mycket trevliga gäster. Vanligtvis gör man upp om ersättning eller annat för resan och tiden man lägger ned, men inte nu. Det här sällskapet visar istället tacksamhet i form av en litografi – Tärnors Kärlek av Björn Lindroth.

Jag tackar ödmjukast. Det här var otroligt.

Provning på Nordens Ljus

Vid Kungsholmsstrand 121 i Stockholm ligger Harö Krog/Nordens Ljus förtöjd. Här samlas jazzdiggare, konstintresserade och en hel del ”sköna lirare”.

Då och då anordnas vinprovningar för båtens medlemmar, och denna gången har turen fallit på oss som får visa upp Crazy Tropez Rosé, Cuvée Charlotte, La Vie en R… samt Tropez Rosé. Vi har även med oss 3 viner från Bergs Vinhandel: Domaine Vrignauds Chablis, Domaine Engels Riesling och Miquel Pons Cava.

Vi hoppas på en riktigt angenäm afton i rosévinets tecken… Och kan ana busigheten hos medlemmarna. Jag frågade vad bokstäverna på skylten stod för. Det ska man inte göra 😉

DSFBPEO

Vinet som inte fick vara Sexy by Sweden

Bingo Rimér har jobbat som fotograf sedan mitten av 1990-talet och har bland annat fotograferat Ulf Lundell, Nick Carter, Izabella Scorupco, Peter Stormare, Elin Woods, Carmen Electra och Steven Tyler. Han är nu aktuell med sin tredje bok, “Bingos Fotoskola” och tidigare har han släppt både “En flickfotografs bekännelser” och “Snapshots”.

Bingo Rimér är även grundare till ett av Sveriges hetaste underklädesföretag, “Sexy By Sweden” som idag säljs i över 10 länder och nu är högaktuellt med ett rosévin från Provence som släpps på Systembolagets beställningssortiment under namnet “S by Sweden” med artikelnummer 78195. Vinet säljs i kolli om 6 flaskor.

Så här fick flaskan INTE se ut.

Så här fick flaskan INTE se ut.

Idag publicerade Aftonbladet en artikel om svårigheterna att få igenom varumärkesnamnet på rosévinet.

– Jag har ett varumärke som heter Sexy by Sweden som jag kan sälja kläder på, men nu får jag inte sälja mitt eget vin under samma namn. Jag tycker det är dubbelmoral, säger Bingo Rimér.

Men på Systembolaget tar man lätt på kritiken.

– Vi förhåller oss till de lagar och regler som finns. Marknadsförings- och alkohollagsstiftningen är väldigt tydlig. Man får exempelvis inte visa ungdomar under 25, antyda sexuell framgång eller sport när man marknadsför alkohol, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget.

Läs hela artikeln här >>

Rosévinet produceras av Domaine Tropez, säljs bl.a. på Lido Plage i Nice och importeras till Sverige av Ofwerman Imports.

Sverige har särskilda regler som skiljer sig från övriga Europa kring marknadsföring av alkohol. Enligt Konsumentverkets författningssamling KOVFS: 2009:6 §2.6 – “Det bör anses oförenligt med kravet på särskild måttfullhet att påstå eller ge intryck av att alkoholkonsumtion höjer den fysiska eller psykiska förmågan, främjar social eller sexuell framgång eller löser problem som ensamhet eller tristess…”

Sexy by Sweden vill inte påstå att vinet gör något sådant, men vi fick ändå inte igenom namnet “Sexy by Sweden” på Bingo Rimérs nya rosé. Istället fick namnet bli “S by Sweden” – en kompromiss som konsumenten själv får ta ställning till – Är flaskan sexig, eller bara Sexy by Sweden?

För mer information kring S by Sweden, kontakta: Bingo Rimér (bingo@sexy.se): 0702-02 22 22 eller Nick Öfwerman (nick@ofwermanimports.com): 0733-56 96 36