2010 började vi importera viner från Domaine Tropez. Egentligen bara av en händelse. Vi hade passerat reklamskyltar för Ice Tropez flera gånger under tidigare somrar, och till slut provade vi samtliga produkter från gården. Kvalitén var så pass bra att vi beslöt oss för att satsa på att introducera bättre roséviner på den svenska marknaden – utan att ställa krav på gården att de ska tillverka viner på något annat sätt än sitt eget.

Idag omsätter vi ungefär 1.5 mkr, vilket innebär att vi fortfarande är en liten aktör på den svenska vinmarknaden. Leveranser sker till Systembolaget och ett antal restauranger minst 2 gånger i veckan. Gårdens viner har hittats av en publik som uppskattar dem och tagit dem till sina hjärtan.

Nyheten för 2014 är att två nya gårdar anslutit sig: La Madrague och Val du Gilly. Gårdar som inte konkurrerar med Domaine Tropez, gårdar som kompletterar upp rosésortimentet med ekologiska viner och handtillverkade viner i småskalig produktion.

Nick Öfwerman - Personen bakom


Nick Öfwerman


Första yrkeslivet var som kock, och det fick med sig ett vinintresse av rang. Jag var nog inte mer än 18 år när jag hittade ett höjdarvin från Pomerol i en udda butik i San Francisco. Den tog jag med hem till Sverige, och tillsammans med de rödvinsflaskor jag regelbundet fick av min pappa i födelsedagspresent blev det en liten samling. Den samlingen hamnade i ett fack på Grappe i Stockholm.

Men, när Pia och jag gifte oss 2005 i La Garde-Freinet upptäckte jag vidden och djupet i rosévin, och drömmen föddes om att förse Sverige med bättre roséviner än de som fanns då. Inte med ett aktiebolagsdrivet vinstsyfte, men med ett stort intresse och förhoppningen om att det faktiskt går att ta in bra viner till bra priser.