En perfekt Gin & Tonic?

Vi har precis packat in den första laddningen med Small Batch Hand Crafted Tonic från Jack Rudy Cocktail Co. i Charleston, South Carolina. Det tog ett tag att få hit den, men den som väntar på något gott…

För en dryg månad sedan köpte jag den sista flaskan som stod hos Mick på Extreme Foods i Göteborg. Flaskan i sig var ju snygg, så jag passade på att fråga vad det var.
– ”Ah, det är en grym tonic från USA. Finns inget som denna. Sista flaskan. Importören ska sluta ta in den.”
– ”Hm, vad kostar den?”
– ”189 kr”
– ”VA? En flaska tonic för 189kr? Det är ju helt galet – den måste jag köpa”

Jag ställde upp den på hyllan hemma och väntade på att få berätta för min fru vilket tokigt köp jag gjort. Vilken vettig människa köper en flaska tonic för 189 kronor? Det visade sig inte vara riktigt så tokigt…

För det första är detta ett kininkoncentrat, med lite annat i som citrongräs, apelsin och rörsocker vilket ger ca 25 portioner på en flaska. För det andra ger det möjligheten att kontrollera tonicsmaken totalt i sin G&T. 189 kronor för en flaska tonic kändes helt plötsligt som en riktigt bra deal. Via Mick fick jag kontakt med importören som skulle sluta med produkten, det visade sig att vi redan känner varandra. Övertaget blev enkelt, och nu är äntligen första sändningen här.

Några få prover kom även på Sweet Tea Syrup, Grenadine och Elderflower Tonic. Även några bitters. Vi kommer att ta in de flesta av deras produkter – för så bra är de. Initialt finns Jack Rudy Tonic hos Extreme Foods i Göteborg (finns även en webbshop här). Om du gillar G&T men kanske inte fått den där wowupplevelsen, köp en flaska – det finns ett recept på etiketten – det kommer ändra ditt perspektiv på G&T framöver.

Från och med nu får det blir Gin & Rudy istället för Gin & Tonic.

av Nick Öfwerman

En kommentar p “En perfekt Gin & Tonic?

Kommentarer r stngda.